Llibre de receptes Haciendo la boca agua
Aguas de Alicante, que en 2018 celebra el seu 120è aniversari, ha recopilat en este receptari una selecció de 120 plats que representen en gran manera la tradició culinària alacantina, però que també recullen les influències d’altres regions d’Espanya i de la resta del món.
la tradició culinària alacantina, però que també recullen les influències d’altres regions d’Espanya i de la resta del món.
Encara que la matèria primera i les elaboracions canvien, hi ha un ingredient fonamental que es manté inalterable en bona part de les receptes que coneixem: l’aigua. Que seria un caldo, un suquet de peix, un gaspatxo andalús, unes migas de pa, una coca de verdures o una toña sense l’aigua, element imprescindible en molts dels nostres plats des de fa segles. L’aigua calma la nostra set, però també contribuïx a assaciar el nostre apetit i aporta nutrients essencials per al nostre organisme.
Les receptes d’esta recopilació estan dividides en sis seccions: entrants, arrossos, plats de cullera, plats de carn, plats de peix i postres. D’esta manera, és senzill confeccionar un menú triant i combinant plats de diferents seccions.
Volem mostrar el nostre agraïment a totes les persones que han col·laborat en la confecció d’este receptari enviant les seues receptes, especialment a l’Associació APSA, que ens ha permés assolir la xifra de 120 plats fent-nos arribar alguns dels que elaboren els seus associats, perquè a tots ens facen vindre aigua a la boca.
Veure el llibre